CuTe Gurlz N EnsYem BoyZ..

Wednesday, March 16, 2011

Entry Nie Penting..Tapi Xde Tajuk Yer..hihi


Cute Muslim Babies Wallpapers
cute kan baby nie...best kalo leh dpt baby comey gni..hik2
Alhamdulillah..baru lepas siapkan 2 articles tuk dimasukkan dalam buletin kolej anggerik..hohoho.

"Haa..tulah..xde keje..dicariknye keje..ko wat la sensorang..hahaha"
---> cik ida nganying katku tadi..hUk3. 

Elleh..sembang kemaih..last2 skang nie korang pown da join aku jd geng redaksi jgk~ =P

hurm.. tadi aku da bjaye settlekan task aku utk latest buletin..hik3..
x sabar nk tgk hasilnya..^^. 
Thanks rumet2ku  a.k.a cik syitah, cik ida & cik nira..yg tlg bg idea tuk mengayat td..=)

Macam x caye jew..da final sem baru nk menyibukkan diri joiN sidang redaksi kolej..huhu.. urmm aku bukan ape, saje nk try jd editor lar jgk..saje2..hihi. Time skool dulu x penah hamik taw pon pasal mende alah nie..last2 kt cni ase nk try lak... Lagipown tesis aku da siap hantar kan..so aku fkr byk la masa free..(konon nye lar..) Then tgk2 skang ni br ak taw byk ag task2 yg aku kne wat!! huk2..adoyaii..=.=' 

 hurmm..skang ni aku nak settlekan task tuk applied study plak..risk menagement tuk pfi project..
sorry incik ezam coz lambat emailkan kt ko...sat g aku bagi ek..huhu 

Ptg esk lak ak nk bertolak ke Perak tuk wat site visit..tuk subjek Construction Economics.. haa..bz ngalahkan Pak Najib da aku nie kan?? hahaha. Yela, aku pown heran..eh silap..bukan aku jer..umi, abah, kakak, adik, & member2 yg amik cos laen pown heran..awat aku nye cos nie byk sgt kne g wat site visit? 

hohoHO..Jangan koramg wat xtaw plak..eh, korang mmg xtaw erk?? hurmm ktorg dak2 cos qs nie sbenaunye blh dikatakan setiap subjek kne wat esaimen yg ade case study taw, then setiap case stdy tu kne betul2 real case study..kalo boleh g sendiri tmpat tuh..huhu. 

Hari tu aku tanye la member aku sorang nie, dia bdk engineering..Dia ckp lao nk amik case stdy juz amik dr internet jew..hohoho..sgt3 mudah la keje u..huk3. Besh lar.. hurmm tp lect i ckp, ktorg kne ade real case stdy tu utk dedahkan ktorg ngan mende2 nie semua taw..huhu. Yup, mmg btl ape yg lect ak ckp..ia mmg memberikan ktorg lbh ilmu..hik3. experience is da best teacher kan..^^. tp kdg2 ase cam x besh la plak kalo kne cr site yg ntah pape kan..cth skang nie tuk construction technology punye subjek group aku kne present pasal mass structure engineering, pasal coffer dam & caisson..mencanak la ktorg cari site nih..hohoho. 

haa..esok nie nasib baek ktorg g ngan kerenta cik pijah..xdela aku kena drive kan..hik3..yerla, penat kn drive jaoh2 nie..huu. Kengkawan doakan group kitorang 
(aku, cik pijah, cik ann, cik aini & cik mira )selamat sampai Perak & balik ke sini smula erk..^^. wassalamualaikum..

Eh2 jap..lupa plak..aku nk share sumtim ngan korang..especially gurls..yang boyz tu nk bace pown xde sape nk marah..hehe. Peringatan yang baik untuk aku jgk la nie..huk3
 member aku share lam fesbuk td..




TAHUKAH ANDA;

Dalam Surah Al-Ahzab ayat 32 yang bermaksud;
Wahai isteri-isteri Nabi, kamu semua bukanlah seperti mana-mana perempuan yang lain kalau kamu tetap bertaqwa. Oleh itu janganlah kamu berkata-kata dengan lembut manja (semasa bercakap dengan lelaki asing) kerana yang demikian boleh menimbulkan keinginan orang yang ada penyakit dalam hatinya (menaruh tujuan buruk kepada kamu), dan sebaliknya berkatalah dengan kata-kata yang baik (sesuai dan sopan).




TAHUKAH ANDA?
Kadang-kadang,ada WANITA yang SUKA atau GEMAR melembutkan suara apabila bercakap dengan lelaki. Dalam erti kata lain, ianya dilihat seolah-olah mengada-gada atau gedik namun bagi si LELAKI pula, mereka akan MUDAH ''CAIR'' dengan kata-kata anda itu.
GUNAKAN NADA NORMAL sebagaimana anda bercakap dengan rakan-rakan perempuan anda..
Katakan TIDAK kepada LUNAKKAN SUARA apabila BERCAKAP dengan mahram.




2 comments:

  1. hai saye follow awak :) follow me back @ http://ow.ly/4h72p

    ReplyDelete
  2. thanks awk..wokey2..i'll follow u.. =)

    ReplyDelete

Tawaran Baek Punyer ni! sile lar klik cni..free of charge~ hihi ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


I changed my font at scrappinblogs.blogspot.com