CuTe Gurlz N EnsYem BoyZ..

Thursday, February 17, 2011

INFO!: Tahukah anda....? PLUS

Assalamualaikum wbt..

Jom support team Harimau Malaya kita! Malaysia boleh..^-^
halluu..slamat ptg semua..korang ngah watpe nie..da makan? 
haa..aku ngah makan jambu cicah asam nie..mkn ptg..
syedapp taw..thanks to ida & zuki..hehe
harini xleh nk lama2 coz kul 8.30 pasni ade klas ganti..<mlm2 pown ade klas lagi..> besh3! huk2..=.='
so ak xleh nk menghupdate & citer pnjg2 la tuk entry nie..
tapi aku something share ngan korang neh.. 
kla..aku pown nk g bersiap da nie..
my lecturer a.k.a Pn.Mazuana da tunggu ak tue..hoho..layan~

Dalam perjalanan menuju ke Cameron highland lebih kurang 20KM sebelum simpang toll tapah saya terlangar tayar celup lori yang besar diatas lebuh raya tu. Saya ingat bumper depan kereta saya tak rosak teruk, maka saya meneruskan perjalanan tanpa memberhentikan kereta untuk melihat kerosakan bumper depan tu. 

Sampai kat R&R tapah saya berhenti untuk merokok dan saja saja nak tengok kerosakan bumper. Emmmm... Bumper depan mengalami kerosakan teruk! Mesti harus ditukar bumper baru. Maka terbayanglah dalam kepala saya terbanglah dalam RM3500 kerana kesalahan orang lain kerana mereka nak untung lebih, mereka menggunakan tayar celup tampa memikirkan keselamatan pengguna jalan raya lain.

Lepas tu dalam perjalanan balik ke KL dari Cameron Highlang saya terlanggar lagi tayar lori yang tertanggal diatas lebuh raya. Hati saya dah merasa panas dan marah, maka saya menalipon pihak PLUS. Mereka, PLUS menyuruh ssya berhenti dioffice toll yang berhampiran untuk membuat report. Maka saya berhenti ditoll jalan duta untuk buat report. 

Sesudah saya isi borang report, mereka pergi ke kereta saya untuk mengambil gambar kerosakan bumper depan kereta saya dan memphotocopy kad touch&go saya untuk simpanan record mereka kerana kerosakan yang saya alami saya claim dari pihak PLUS.

Kita boleh claim dari pihak PLUS sekiranya kerosakan yang berlaku disebabkan oleh benda benda yang merosakan kereta datangnya dari lebuh raya Seperti:

Cermin depan pecah disebabkan batu2 diatas lebuh raya.

mungkin ramai yang tak tau kita boleh claim dari pihak PLUS..tapi semua nie mesti ade byk term and conditionnya kan..tapi xpela..at least kte try dulu..ade rezeki boleh..hehe - Dari rakyat :) 

p/s:
# lao pasal tayar motor pancit tu camne plak ek? bleh claim gak ker..cyan kt abg2 motor tu kan..huk2
# stadium shah alam tu dkt je..rasa cam nk pegi..tp konpem umi ngan abah xmo bg aku pegi..haha. so....cne nie? hurmmm~

sedapkan jambu aku makan td..hihi ^^


6 comments:

  1. sedapnya jambu kt atas, nyam nyammmm....

    ReplyDelete
  2. aah...syedapp..manis ag..mkn ngan asam jambu tu lagi lar..perghh..hohoho~ XD

    ReplyDelete
  3. dapnyer jambu tu! pos cini cikit!

    ReplyDelete
  4. haa..da post kt korang smua tu,tgk lam mailbox esk ek..kui3

    ReplyDelete

Tawaran Baek Punyer ni! sile lar klik cni..free of charge~ hihi ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


I changed my font at scrappinblogs.blogspot.com